February 9, 2014

ZION ISAIAH BLICK


Príbeh malého Ziona, ktorý prišiel na svet 11.januára 2014, dojal mnohých. Tento chlapček sa na narodil s takzvaným Edwardsovým syndrómom. Miera prežitia pri tomto postihnutí je veľmi nízka, príčinou čoho sú časté anomálie na srdci, obličkách a iných častiach tela. Niektoré deti s touto abnormalizou sa rodia s deformovanými končatinami, malou sánkou, drobnou hlavičkou alebo deformovanými ušami. Zion mal problémy so srdcom.
Hoci jeho rodičia Robbyn a Josh Blick od 20. týždňa tehotenstva vedeli, že ich syn bude takto postihnutý, neuvažovali o skončení tehotenstva. Ich voľbou bol jednoznačne život.
Keď sa Zion narodil, boli aj štyria malí bratia šťastím bez seba. Všetci vedeli, že každý deň je obrovským darom a môže byť tým posledným. Rozhodli sa preto, užívať si každý jeden vzácny okamih s týmto malým človiečikom. Keď mal Zion jeden týždeň, rodina to slávila ako narodeniny. Zion sa dožil desiatich dní, do neba odišiel 21.januára 2014. Uložili ho do malej bielej truhličky, na ktorú jeho bratia otlačili svoje dlane.
Rodina Blick hovori, že Zion ich za svoj krátky život naučil veľmi veľa a že ich priniesol bližšie k Bohu.
Krátky príbeh. Story plná lásky a nehy.
A možno i ponaučenia, že každý deň s našimi deťmi by sme mali brať ako vzácny dar a nie ako samozrejmosť.


Náš milovaný, sladký Zion, chceme aby si vedel, že si nemusel byť hlasný ba ani veľký, aby sme si ťa všimli. Počas tých desiatich dní na svete si urobil viac, ako by sme mohli kedy dúfať. No chceme, aby si vedel aj to, že sme na teba hrdí. Bol si naším najväčším darom. Každý tvoj nádych, tvoj tlkot srdca boli božou dokonalosťou a meradlom lásky. Bozkávali sme tvoju tvár miliónkrát a ďaľších miliónkrát by sme ešte chceli.
mama Robbyn & otec Josh