June 11, 2013

PARLAMENTNÁ ZÁHRADA

 Nad Tatrou sa dnes blýskajú istoty na večné časy a v bratislavskej záhrade slovenských parlamentných bohov, už niekoľko rokov kvitne burina hodná slávy ich samotných.
Človek by niekomu polohu tejto záhrady a výhľad z nej aj neskromne závidel. To je však ale  všetko.
Bežný či nebodaj aj neobyčajný občan si dnes v tejto záhrade od nášho Absurdistanu neoddýchne. Je totiž odnedávna neprístupná a kľúče od tohto raja plného túlavých mačiek má totiž v rukách len gazda kancelárie jednotnej rady. To aby pod nefunkčnými lampami nebola tma.
Stalo sa tak po tom, čo na stav tejto trinástej komnaty nedávno upozornil poslanec Alojz Hlina.
Rastu divokej vegetácii výdatne pomáhajú aj tisícky zo štátnej kasy, ktoré sa vyplácajú za údržbu tohto zanedbaného papalášskeho zázraku blízkym štátostrane.  
Spupný Don a smerodatná Mafia, oslepení žiarou svojich úspechov a nevidiac si podod na prachy čuchajúci nos, aj takto súdružsky budujú obraz o Slovensku a jeho hlavnom meste zvestujúc nám, že čo nie je ich, to je naše. A to si môžme strčiť za klobúk aj s medovými motúzmi.
Nie som záhradný architekt a ani aktivista. Nahlas ale napíšem, že toto je jeden z dôkazov toho, ako sa neúctivo dlhé roky a veľakrát, k tejto krajine správajú vládnúce gorily.
Hnus a hanba!
To skapíňajúce zviera s guľami a s akýmsi zúrivcom spred bratislavského hradu, sa do parlamentnej záhrady hodí ako riť na šerbeľ.
Preceda je nahý, alebo aký pán, taký krám!
Kurvafix!