May 11, 2013

ANGELINA/BRAD


Nahliadnime do súkromného života známej hollywoodskej dvojice prostredníctvom čiernobielych snímok, zachytených Bradom Pittom, ktoré zverejnil magazín W. Používajúc vzácne typy filmov, zachytil Brad intímne momenty z kruhu svojej rodiny, v hlavnej úlohe s očarujúcou Angelinou Jolie.
Okrem účinkovania v nespočetnom množstve filmových trhákov je herec Brad Pitt známy aj svojou záľubou vo fotografovaní. V jeho rukách sme už mohli zazrieť viacero analógových fotoaparátov, vrátane Fisheye No. 2 a Spinnera 360 z avantgardnej dielne Lomography.
Pitt presne vedel, čo chce. Svoju partnerku fotografoval na vzácny negatív Kodak TechPan, ktorý sa už niekoľko rokov nevyrába. Brad chcel vyskúšať aj filmy používané v dobe  druhej svetovej vojny. Jeden zo zdrojov editora magazínu sa o jeho túžbe dozvedel a ako náhradu mu pre dosiahnutie podobne romantickej, zrnitej kvality, navrhol bežne používaný Ilford. Nakoľko do posudzovania výsledkov zasahuje slávne meno a do akej miery sú zábery naozaj hodnotné, skúste odhadnúť aj vy sami.

















© BRAD PITT